Staráte sa dostatočne o vašich zákazníkov?

Insight na túto tému rozobral Michael Rolph – CEO anglického digitálneho vernostného programu Yoyowallet. Odpovedá na 9 otázok, ktoré by si mali klásť všetci maloobchodníci, aby zistili, či sa skutočne starajú o svojich zákazníkov v dobe, keď sa všetko personalizuje a marketing je založený na získavaní dát a okamžitej komunikácií.

Retail customer experience

Pár dôležitých bodov sme zhrnuli v našom blogovom príspevku. Ak by vás zaujímal celý článok klikajte sem.

  1. V prvom rade máte nejaký vernostný program?

    90% dospelých vo Veľkej Británií uviedlo, že využívajú vernostné programy, avšak iba 15% obchodníkov ich ponúka. Navyše, vedeli ste, že polovica ľudí vo veku od 18 do 34 rokov, tvrdí, že maloobchodné vernostné programy z nich robia vernejšieho zákazníka?

  2. Sledujete štatistiky o vašich zákazníkoch?

    Je dôležité mať prehľad o nákupnom správaní a preferenciách svojich zákazníkov, aby ste im mohli porozumieť a rozdeliť ich na základe ich zvykov – napr. ktorí zákazníci nakupujú ráno a ideálne vedieť aké produkty.

    80% budúcich príjmov vášho podniku bude prichádzať iba z 20% vašich existujúcich zákazníkov, preto je nevyhnutné vedieť, čo a kedy vaši zákazníci nakupujú, a najmä, či sa k vám opätovne vracajú!

  3. Pripravujete pre vašich zákazníkov špeciálne akcie?

    Maloobchodníci využívajú dáta získané z digitálneho vernostného programu nato, aby prekvapili svojich zákazníkov špeciálnymi ponukami či akciami. Posielajú zákazníkom odmeny alebo bonusové body keď majú narodeniny, alebo napríklad keď majú určité výročie – či už je to rok od ich prvého použitia appky alebo od prvého nákupu. Možnosti ako prekvapiť a odmeniť svojich zákazníkov sú nekonečné!

  4. Dokážete prilákať zákazníkov, ktorí u vás dlho neboli?

    Priemerný podnik každý rok stráca 20% – 40% svojich zákazníkov! Zavedenie komunikácie pre zákazníkov, ktorí už nejakú dobu u vás nenakupovali je nevyhnutné.

  5. Viete, ktorí zákazníci sú tí najvernejší?

    Vaši najlepší zákazníci tvoria obrovský podiel vašich výnosov! Využite získané dáta o vašich zákazníkoch, aby ste na nich vedeli lepšie zacieliť kampane, či špeciálne ponuky.