Môže vernostná aplikácia zvyšovať výnosy vášho podniku?

V dobe, v ktorej sú sociálne médiá spravodajským zdrojom, možno ani nie je prekvapujúce, že spoločnosť na výrobu kávy a prevádzkovateľ kaviarní môže byť aj bankou.

Vernostná aplikácia spoločnosti Starbucks patrí medzi najpopulárnejšie mobilné platby, dokonca sa jej podarilo prebiť aj Apple Pay, Google Pay, či Samsung Pay.

Starbucks shop

Otázkou je, ako sa jej to podarilo?

Spoločnosť Starbucks uviedla, že ich vernostný program zohral v roku 2013 kľúčovú úlohu vo zvýšení zisku o 26 % a celkových tržieb o 11 %. (Brainsins.com) Ako je teda vidieť, dobre nastavený a vytvorený program, s atraktívnymi odmenami, vie významne zvýšiť vaše výnosy.

V tomto roku 23,4 milióna ľudí starších ako 14 rokov použije aplikáciu Starbucks na nákup priamo v predajniach a kaviarniach. Apple Pay použije takmer 22 miliónov ľudí. (eMarketer)

Podľa eMarketeru úspechom Starbucks aplikácie je jej kombinácia platieb a lojalitného programu.

Pozrime sa na to bližšie:

Aplikácia má pridanú hodnotu

Starbucks cups
– mobilné platby sú rozšírením nákupného zážitku a vyzývajú zákazníka k opätovnému nákupu
– zákazníci získavajú vernostné body, kupóny a rôzne výhody, ako objednávka cez mobil
– okrem ušetrených peňazí, zákazníci šetria aj svoj čas

Aplikácia bola súčasťou širšej stratégie

Mobile app– mobilné platby spoločnosti vychádzali z celkovej stratégie, ako aj zo skúsenosti získaných zo správania zákazníkov priamo v prevádzkach

Aplikácia získava spotrebiteľské údaje

Users data– spoločnosť môže tieto údaje o spotrebiteľskom správaní využiť na optimalizáciu a poskytovanie personalizovaných ponúk jednotlivým zákazníkom
– štatistiky spoločnosti hovoria, že odozva zákazníkov je až 2 krát vyššia, keď dostanú personalizovanú ponuku, a až 69 % používateľov chce dostávať ponuky na základe predošlých nákupov

Vernostné programy môžu tiež zvýšiť výnosy tým, že poskytujú jednoduchý spôsob, ako zostať v kontakte s existujúcimi zákazníkmi. Toto potvrdzuje aj úspech Starbucks aplikácie.