Mobil ako peňaženka – vieš aké sú výhody?

Mobil používaš každý deň. Počúvaš na ňom hudbu, surfuješ po internete, čítaš knihy, no vedel si že mobil ti môže poslúžiť aj ako peňaženka?

Mobilná alebo virtuálna peňaženka sa využíva už nejaký ten rok, no používaš ju aj ty? Ešte stále nevieš aké výhody ti môže priniesť? Tak čítaj ďalej, my sme to všetko pekne spísali.

  1. Komfort

    virtuálna peňaženka
    Už nemusíš nosiť všetky svoje platobné či vernostné karty, keď máš všetko v mobile. Stačí ak si raz pridáš údaje z platobnej karty do appky, automaticky sa ti uložia a kartu či peniaze môžeš nechať doma. Toto oceníš najmä keď si na festivale, či inej kultúrnej akcii.

  2. Jednoduchšie platby

    platba cez mobil
    Nemusíš so sebou nosiť hotovosť a strachovať sa, že ti ju niekto ukradne. Tak isto sa môže stať, že máš chuť na svoj obľúbený koláč, no zabudol si si peňaženku. Aj v takomto prípade je fajn, keď môžeš svoj mobil využiť ako virtuálnu peňaženku.

  3. Bezpečnosť

    peňaženka
    Peňaženku môžeš stratiť alebo ti ju niekto ukradne. Áno aj mobil ti môže niekto ukradnúť. No najprv ho treba odblokovať a ak sa náhodou niekto dostane do tvojho mobilu, tak do svojej virtuálnej peňaženky sa vieš prihlásiť odkiaľkoľvek a platby môžeš hneď vypnúť. Zatiaľ čo pri platobných kartách musíš zavolať do každej banky a poskytnúť ďalšie informácie, aby ti kartu zablokovali.

  4. Špeciálne ponuky

    špeciálne ponuky
    Obchodníci čoraz viac využívajú appky, ktoré fungujú na princípe virtuálnej peňaženky a svojim zákazníkom ponúkajú špeciálne ponuky a akcie šité priamo na mieru. Taktiež môžeš byť medzi prvými, kto sa dozvie aké novinky si pre teba pripravili. Necháš sa o toto všetko pripraviť?

  5. Nákupy

    nakupovanie cez virtuálnu peňaženku
    Okrem platenia môžeš v appkách väčšinou aj nakupovať. Predstav si to, dostaneš chuť na dobrú kávu. Otvoríš appku, kúpiš si kávu a len tak na ľahko s mobilom v ruke si odbehneš do prevádzky, kde si kávu vychutnáš. A že ako zaplatíš? Veď už si zaplatil, mobilom. ?