Digitálne vernostné programy a aktuálne trendy

Rovnako ako sa vyvíjajú technológie, tak aj digitálne vernostné programy sa stávajú prepracovanejšími a sofistikovanejšími.

Aké sú aktuálne trendy, čo sa týka digitálnych vernostných programov?

 1. Personalizácia

V súčasnej dobe, keď o sebe dobrovoľne zdieľame milióny dát, nie je výnimkou, že sa využívajú aj na skvalitnenie digitálnych vernostných programov. Spotrebitelia sú ochotnejší zdieľať o sebe dáta, pokiaľ budú dostávať relevantné, na mieru šité ponuky. Vďaka takémuto prístupu spotrebiteľov, spoločnosti dokážu vytvárať špeciálne ponuky, personalizované odporúčania, relevantný servis a prispôsobovať svoje produkty ich potrebám.

2. Spoločenská zodpovednosť firiem

Až 81% millenials (Forbers) očakávajú, že značky okrem generovania vysokého zisku, budú prihliadať aj na životné prostredie a spoločnosť, ktoré sú ovplyvnené ich výrobou. Spotrebitelia sú ochotní zaplatiť viac za produkty a služby, keď vedia, že daná značka má pozitívny vzťah k planéte. Ako to však súvisí s vernostnými programami? Stačí dať možnosť spotrebiteľom napríklad použiť nazbierané body a darovať ich na rôzne charitatívne účely.

3. Premium vernostné programy

Štúdie (Business Wire) ukazujú, že zákazníci nemajú problém vstúpiť do plateného vernostného programu, keď ich poskytuje ich obľúbený obchodník a môžu získať nadštandardný servis, či službu.

4. Umelá inteligencia a chatboty

Za posledný rok mnoho spoločností investovalo do svojho vlastného chatbota. Prečo je tomu tak? Chatboty pomáhajú vytvárať vzťah medzi zákazníkom a značkou, avšak chatboty by nemali nahradiť ľudí. Plánuju sa využívať v situáciách, kde nie je potrebná ľudská komunikácia ako napríklad vytváranie objednávky alebo riešenie bežných problémov s produktom.

Vo vernostných programoch chatboty môžu napríklad pomôcť spotrebiteľom prihlásiť sa do programu, nájsť najbližšiu predajňu či pomôcť s online nákupom.