5 výhod digitálneho vernostného programu

Čo všetko musí podnik vynaložiť nato, aby si udržal svojich zákazníkov? V súčasnej konkurencii stačí, aby mal zákazník jednu nepríjemnú skúsenosť s poskytovanými službami a prechádza ku konkurencii.

Spotrebitelia robia svoje nákupné rozhodnutie každý deň na základe rôznych faktorov od ich súčasnej polohy až po ich zážitky v danom obchode. Je dokázané, že vernostné programy zvyšujú návštevnosť, získavajú späť stratených zákazníkov a pomáhajú generovať zisk.

Čo vám príde na rozum keď sa povie vernostný program? Míle, ktoré si zbierate za prelietané kilometre? Plastová kartička zo supermarketu?

Tradičné vernostné programy, dnes už nestačia. Existujú rôzne aplikácie, ktoré ponúkajú obchodníkovi mnoho spôsobov ako si nastaviť svoj osobitný digitálny vernostný program a priblížiť sa potrebám svojich zákazníkov.

Týchto 5 dôvodov vás presvedčí, prečo sa oplatí mať digitálny vernostný program.

1. Udržanie si zákazníkov

people at restaurant
Správne zvolený vernostný program pomáha udržiavať si svojich existujúcich zákazníkov a vďaka vyzbieraným dátam je možné vytvárať personalizované odmeny, správy a celkovú komunikáciu na konkrétneho zákazníka. Taktiež ich povzbudzovať k opätovnej návšteve.

2. Neustály kontakt

mobile in hand
Keď si zákazník stiahne aplikáciu s vašim vernostným programom, získavate priestor byť so svojím zákazníkom počas celého dňa. Môžete mu posielať upozornenia, novinky alebo mu odporučiť produkt na základe zozbieraných dát z minulosti.

3. Zvýšenie návštevnosti webu

website
Zákazníci si zväčša pred návštevou reštaurácie, ale aj iného podniku pozrú ich webstránku. V aplikácií majú všetko pokope, aktuálne odmeny, ale aj informácie o vašom podniku.

4. Pozitívny WOM (word of mouth marketing)

people talking
Digitálne vernostné programy podporujú pozitívny WOM. Spokojní zákazníci prirodzene odporúčajú svojej rodine daný podnik, či obchod. Je to reklama zadarmo pre vašu prevádzku.

5. Jednoduchá implementácia

person with mobile
Papierové kartičky sú jednoduchým nástrojom, ľahko ich viete  začať používať, ale akú vám prinesú pridanú hodnotu? Dnes sú technológie tak ďaleko, že aj vernostný systém nastavíte za pár minút a poskytnete tak praktický nástroj na odmeňovanie vašim zákazníkom.

Voilá, je to tak jednoduché ako narátať do 5. Ešte stále premýšľate? Tak vám prezradíme poslednú horúcu informáciu. Vernostné programy sú jednou z najjednoduchších ciest na zvýšenie zisku.

Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.